Betta på andra sporter

Att tippa på sport har man länge kunnat göra men när fler och fler spelbolag tävlar om kunderna på spelmarknaden måste man ibland erbjuda spel som sticker ut. Idag finns en otrolig mängd saker man kan tippa på när det gäller sport, både på matchen som kanske börjar i eftermiddag, matchen som pågår för fullt just nu eller långtidsspel som vid turneringar eller ligor.

Den i särklass mest populära sporten att betta på är fotboll följt av ishockey. I Sverige är det framför allt de engelska och svenska fotbollsligorna som står högt i kurs hos bettare men även italienska och tyska ligor väger tungt.

Är man ingen större fotbollsfantast behöver man inte misströsta. Det finns ett enormt utbud av olika sporter och även icke sportrelaterade händelser man kan betta på. Förutom fotboll och ishockey är betting på tennis, basket, handboll, volleyboll, golf och amerikansk fotboll väldigt populärt.

Även sporter som kanske inte har med så mycket fysisk aktivitet att göra går att betta på. En ny undersökning genomförd av analysföretaget Mediavision visar att tittandet på e-sport online har blivit mer populärt än tittandet på traditionell sport online och att det globala intresset för e-sport växer i snabb takt. I och med att intresset för e-sportbranschen fortsätter att öka och visar tydliga tecken på att fortsätta i minst samma takt kommer även fler kringtjänster. Liksom många spelbolag som erbjuder betting på olika sporter har en del spelbolag börjat med att erbjuda betting på e-sport.

Huruvida schack räknas som sport eller ej låter jag vara osagt men visst är det en kamp mellan hjärnor. Mellan 11-30 november i år kommer en turnering innehållandes 12 matcher i VM i schack hållas i New York. Matchen kommer att spelas mellan regerande mästaren Magnus Carlsen från Norge och Sergey Karjakin från Ryssland. Om man så vill erbjuder vissa spelbolag möjlighet att betta på detta mästerskap där norrmannen anses vara favorit med ett odds på 1,16 mot ryssens 4,80.

Vilken sport man föredrar att betta på är givetvis upp till en själv. Är man totalt ointresserad av andra sporter och dessutom bara är intresserad av sitt favoritlag kanske betting på enkelspel är att föredra. Vinsterna blir förvisso inte skyhöga men det ger ändå lite extra underhållning och spänning när man följer matchen. Vill man förbättra möjligheterna till avkastning och inte är rädd för att öka riskerna kanske kombinationsspel är rätt spelform. Då spelar du helt enkelt på två eller flera resultat. Ett kombinationsspel behöver inte innehålla satsningar inom samma liga eller samma sport utan det går bra att blanda matcher inom fotboll, ishockey, badminton, tennis med trav eller friidrott.