Betta på bandy

Bandy är som många vet en lagvintersport som spelas på en plan av is. Baserat på antalet utövande spelare är bandyn världens näst mest populära vintersport. Endast ishockeyn är mer populär. Sporten anses vara en form av hockey och har en liknande bakgrund med fotboll, ishockey och landhockey. Liksom fotboll spelas en match i två halvlekar om 45 minuter vardera, lagen består av 11 var på planen och spelplanen är lika stor som en fotbollsplan. Bandy spelas på is liksom i ishockey men har gemensamt med landhockey att spelarna använder börja klubbor och en liten boll.

Världsmästerskapet i bandy för herrar

Har man bandy som sin favoritsport kanske man redan nu vill spela på kommande storturneringar. Efter att ha arrangerats tre år i rad i Ryssland kommer världsmästerskapet i bandy för herrar 2017 huvudsakligen att spelas i Sandviken i Sverige och kommer avgöras mellan den 29 januari till 5 februari. Någon enstaka match kan dock spelas i någon annan stad men vilken det skulle vara är inte bestämt ännu. Bandy-VM 2017 i Sandviken blir den 37:e turneringen i ordningen och den 11:e som Sverige står värd för. I dagsläget måste Ryssland tätt följt av Sverige anses vara favoriter. Oddsen hos Nordicbet för en rysk seger ligger på 1,80 medan oddsen för en svensk guldmedalj är 2,00. Därefter är det ett rejält hopp till våra finska grannar som har oddsen 25,00 liksom Kazakhstan där sporten har en lång historia. Oddsen spelbolaget ger för att något annat landslag skulle kamma hem segern ligger på 250.

Föredrar man att spela på inhemska toppligan ses nästa års VM-arrangörer som favoriter. Andra toppkandidater till att kamma hem SM-bucklan är Västerås följt av en av värdstäderna från VM 2013, nämligen Vänersborg. Bollnäs Gif ger ett odds på 7,00 och Villa Lidköping BK är tätt efter med 8,00. Därefter är det ett stort hopp ned till Edsbyn som ger ett odds på 24,00.

Vill man heller spela på skytteligavinnare står Christoffer Edlund från Sandviken som favorit och ger et odds på 2,00. Därefter är det en jämn kamp mellan David Karlsson (4,00), Sergey Lomanov Jr (5,00) och Erik Pettersson (5,00).